Domaine Jean Fournier

Wijnen Sanders · maart 21, 2015 · Wijndomeinen · 0 comments
fournierCoup de Coeur

Marsannay is een wat onbekende regio in het uiterste noorden van de Bourgogne streek, Chablis buiten beschouwing gelaten. En onbekend is onbemind. Nochtans worden er heerlijke wijnen gemaakt, met Domaine Jean Fournier als protagonist. Recent nog verkoos het gerenommeerde wijnmagazine “La Revue du Vin de France” de rode wijn “Marsannay, Les Longeroies 2013” van het domein als “Coup de Coeur”, hun hartendief!

 

Pionier

Het domein heeft veel te danken aan Laurent, zoon van Jean en sinds 2003 ook diens opvolger. Hij wordt beschouwd als de coming-man van de Bourgogne streek. Met zijn moderne visie en technieken slaagt hij erin om oude wijnstokken tot leven te brengen. Dat hij graag experimenteert bewijst zijn uitstekende witte wijn “Les Avoines”. Deze wordt niet op basis van de commercieel veel interessantere Chardonnay gemaakt, maar wel op basis van de Pinot Blanc.

 

Premier Cru

Ook de officiële instanties kunnen er stilletjesaan niet meer om heen nu na geologisch onderzoek blijkt dat Marsannay ook over een topterroir beschikt . Daarom mogen binnenkort enkele wijngaarden het label “Premier Cru” op de fles vermelden. Laurent, voorvechter van het dossier, is blij en trots met de erkenning. Al beëindigt hij met een knipoog: “In de geest van onze klanten zijn wij al jaren Premier Cru!” Sinds 2008 is het domein ook Bio-gecertifieerd.

 

Bestel uw proefpakket

Bestel online uw proefpakket van Domaine Jean Fournier en laat ook uw hart sneller slaan!

Sorry, the comment form is closed at this time.