Jurtschitsch: nieuw domein uit Oostenrijk

Wijnen Sanders · mei 05, 2023 · Nieuws · 0 comments

“Wijngaarden houden van de zon. Maar nog meer, houden ze van de schaduw die de wijnmaker erop werpt!” Met deze uitspraak beschrijft Alwin Jurtschitsch de relatie van de wijnmaker met het terroir.

Sinds Alwin en Stefanie in 2009 gezamenlijk de leiding overnamen van het bekende wijnhuis in Langenlois, ontwikkelde het huis zich geleidelijk aan tot het meest interessante en innovatieve van de regio en produceren ze waarschijnlijk de spannendste witte wijnen van het Neder-Oostenrijkse Kamptal. De opgebouwde kennis en onschatbare ervaring van het familiewijnhuis zijn voor hen een goede basis. Maar het wijnbouwerskoppel wilde niet alleen het bedrijf overnemen om precies hetzelfde te doen als hun voorgangers. Volgens hen moet elke generatie voor zichzelf het terroir herontdekken, er een eigen relatie mee opbouwen en het opnieuw interpreteren.

Asperges
Door vroeger te oogsten, behouden de druiven hun spanning. De knapperige bessen met rijpe, fijne aroma’s en tegelijkertijd voldoende zuren bewaren de frisheid en drinkbaarheid in de wijn. De stijl van de wijn kan je typeren als fijn, koel en tijdloos elegant. De wijnen dringen hun wil niet op maar willen eerder ontdekt worden. Toegankelijk en raadselachtig tegelijk. Serveer daar onze delicate, subtiele en onweerstaanbare asperges bij en de onuitspreekbare naam Jurtschitsch blijft voorgoed in uw “heheuhen hehrift”.
11+1
Uit hun gamma stellen wij u onderstaande wijnen voor. De eerste 2 worden op inox vaten opgevoed. De Loiserberg en Heiligenstein wijnen rusten gedurende minimum 10 maanden op de gistcellen in eiken vaten van 600 tot 2100 liter.

Grüner Veltliner: Löss 2022, Kamptal: €16.95
Riesling: Platin 2022: €17.95
Grüner Veltliner: Loiserberg 1ste lage 2021: €27.50
Riesling: Heiligenstein 1ste lage 2021: €35.95 

Bij wijze van verwelkoming in ons gamma, kunnen we deze nog de ganse maand mei aan 11+1 aanbieden.
Hopelijk heeft u nog even geduld, want de wijnen zijn pas leverbaar vanaf juni.

Zum Wohl!*
*Gezondheid!

Michiel  
11+1

Sorry, the comment form is closed at this time.