Vignobles Carreau

Wijnen Sanders · maart 23, 2015 · Wijndomeinen · 0 comments
Kelderrestjes Carreau
Kwaliteit

Reeds 7 generaties zitten de voeten van de familie Carreau in de Bordelese grond geworteld. Het geheim van de familie kan je vervatten in 3 woorden: Kwaliteit, kwaliteit en kwaliteit. Veel meer woorden hoef je er dan eigenlijk ook niet aan vuil te maken. Zonder kwaliteit immers, val je als wijndomein al snel door de mand. En al zeker in Bordeaux, waar de concurrentie bikkelhard is en de consument extra veeleisend.

 

Blaye Côtes de Bordeaux

Vignobles Carreau vind je terug in het kleine dorpje Cars, in het hart van de appellatie Blaye Côtes de Bordeaux. We bevinden ons op de rechteroever van de Gironde. Steek je de stroom over, dan kom je in de illustere regio van Saint-Julien terecht. Hier echter, wordt veel minder Cabernet Sauvignon verbouwd dan zijn beroemde overbuur. De Merlot-druif zwaait hier de plak. Je vindt er ook enkele wijngaarden die beplant zijn met Malbec.

 

Bourgondiërs in Bordeaux

Het zijn de neven Nicolas en Sébastien Carreau die het overgenomen hebben van de zesde generatie. Met de nodige trots tonen ze ons het domein, de wijngaarden en de kelders en laten ze ons proeven van de laatste oogst. Niet dat het nog nodig was, maar om ons helemaal te overtuigen van de kwaliteit, nemen ze ons ’s avonds nog mee naar de Bordelese binnenstad. In een gezellig restaurantje genieten we bij een stuk gegrild rundsvlees van een heerlijk glaasje L’Escadre Major. Verbluffend, en vooral: wat kan een stiel toch schoon zijn…

 

Proefpakket

Bestel online uw proefpakket van Vignobles Carreau en wij weten nu al wat u de volgende keer bij uw gegrilde côte à l’os zult drinken!

Sorry, the comment form is closed at this time.