Wijn van de maand: Origines 2014 — Domaine Jean Fournier

Wijnen Sanders · september 07, 2016 · Nieuws · 0 comments

Hadden wij ervoor getraind, dan had Bolt in Rio enkel onze rug gezien.
Als we het gewild hadden, dan was Phelps nu de man met het meest aantal zilveren medailles ooit op de Olympische Spelen.
Hadden wij er een doel van gemaakt, dan wonnen wij goud in het boksen, worstelen en taekwondo en dit in alle gewichtsklassen.
Maar neen, wij hebben ervoor gekozen om ons toe te leggen op het selecteren van uw wijn…
Met ongeziene arrogantie stellen we u de wijn “Origines” van Domaine Jean Fournier voor.

Pot mosselenOrigines 2014

U bent verlekkerd op een heerlijke pot dampende mosseltjes? Dan wordt het hoog tijd dat u volgende wijn leert kennen: Origines is een aardigheidje dat Laurent Fournier uit zijn spreekwoordelijke mouwen schudt. Tot vorig jaar heette deze wijn nog “Les Avoines”, genoemd naar de wijngaard waarop de druivenstokken staan. Deze wijngaard veranderde echter van naam en de wijn volgde. Maar dit is niet het enige wat deze wijn zo speciaal maakt. In een regio waar het al Chardonnay is dat de klok slaat, bestaat deze wijn voor twee derden uit Pinot Blanc en één derde uit Pinot Gris. En laat het nu net dit duo zijn dat voor een hemelse combinatie met uw heerlijke pot dampende mosseltjes zorgt.

Wij zijn niet de enigen die vallen voor de wijnen van Domaine Jean Fournier. Het gerenommeerde wijnmagazine “La Revue du Vin de France” bekroonde eerder al de rode wijn “Marsannay, Les Longeroies 2013” van het domein als “Coup de Coeur”. En ook Neal Martin van “The Wine Advocate” is lyrisch: “I cannot recommend this wines highly enough”.

Origines 2014: het rijmt alsof het een lieve lust is. En of het een lieve lust is!!

11+1

“Origines 2014” kost €17,45 per fles. De ganse maand september bieden we ze aan 11+1 aan. Koopt u met andere woorden 12 flessen van deze wijn, dan betaalt u slechts €15.99 in plaats van €17.45 per fles.

PROEF DE WIJN VAN DE MAAND

“Origines 2014” kunt u nog de ganse maand september elke donderdag en vrijdag komen proeven in onze degustatieruimte in de Diksmuidesteenweg 17 te Hooglede. Dit telkens van 9u tot 12u en 14u tot 18u.

BESTEL DE WIJN VAN DE MAAND

Je kan je bestelling zeer eenvoudig via deze link doorgeven.

WINNAAR WIJN VAN DE MAAND AUGUSTUS

Een onschuldige hand werd nog niet gevonden. Binnenkort wordt de winnaar bekendgemaakt!

 

Laat het jullie smaken!

Sorry, the comment form is closed at this time.