Domaine JanotsBos

Wijnen Sanders · februari 28, 2015 · Wijndomeinen · 0 comments
Kelder JanotsBosThierry Janots en Richard Bos

Toegegeven, heel inventief zijn ze niet geweest in de zoektocht naar een naam toen Thierry Janots en Richard Bos in 2005 het domein JanotsBos oprichtten. Maar daar is het hen dan ook niet om te doen. Hetgeen in de fles zit, dat is waar ze hun tijd willen in stoppen.

 

Meursault

Als rasechte Bourguignon, verdiende Thierry zijn strepen als wijnmaker onder andere bij gerenommeerde wijnhuizen als Joseph Drouhin, Louis Latour en Domaine des Comtes Lafon.

 

Volg het hart

Hij leerde de Nederlander Richard kennen tijdens hun opleiding aan het Lycée Viticole te Beaune in 1996. Richard was toen al bezeten door de wijnmicrobe, maar had het nog te druk met het runnen van zijn eigen horecazaak. In 2005 besloot hij toch zijn hart te volgen. Hij verkocht zijn horecazaak en vertrok met zijn hele hebben en houden naar Meursault.

 

Terroir

In de 10 jaar die daarop volgden, maakte JanotsBos al een serieuze evolutie door. Dit echter, zonder afbreuk te doen aan hun eigen filosofie: Het streven naar kwalitatieve wijnen, waar het terroir optimaal in naar voor komt. Het hout is aanwezig, maar overheerst niet. Terwijl ze in 2005 met 15 vaten zijn gestart, produceren ze er momenteel zo’n 70 per jaar. Een evolutie die wij, wijnliefhebbers, alleen maar kunnen toejuichen!

 

Côte de Beaune

Het prachtig assortiment van JanotsBos geeft u een uitstekend overzicht van de Côte de Beaune, het zuidelijke deel van de Côte d’Or. In al de wijnen treft u de handtekening van Richard Bos en Thierry Janots aan: zuiver, elegant, matig gebruik van hout en traditioneel opgevoed.

 

Proefpakket

Het wat modern ogend etiket doet klassieke wijnliefhebbers soms de wenkbrauwen fronsen. Een frons die verandert in een blik van verbazing en ontroering wanneer de eerste druppels de tong beroeren. Bestel online uw proefpakket van JanotsBos en geef u over!

Sorry, the comment form is closed at this time.