Haut-Bailly herdoopt zijn gamma

Wijnen Sanders · maart 21, 2019 · Nieuws · 0 comments

Vanaf de jaargang 2018 voert Château Haut-Bailly een verjonging door in zijn gamma door een hedendaagse toets te geven aan hun ondertussen klassieke gamma.

 

02_HAUT_BAILLY_II_FD

La Parde Haut-Bailly wordt Haut-Bailly N°II

La Parde Haut-Bailly zag voor het eerst het levenslicht in 1967. Château Haut-Bailly was daarmee één van de eerste wijnen die een tweede wijn lanceerde. Het kleine broertje van Château Haut-Bailly maakte gedurende decennia ondertussen zijn eigen naam in menig Vlaamse huiskamer. 2017 wordt de laatste jaargang van La Parde. 50 jaar na de lancering is het aan “Haut-Bailly N°II” om zich opnieuw in de harten van de mensen te laten opnemen.

03_HB_FD

HB

Ook de derde wijn, Pessac-Léognan de Haut-Bailly, krijgt een make-over. Sinds 1987 vindt u ook deze wijn terug bij de familie Sanders. Bedoeling was om een wijn op de markt te brengen die de typische kenmerken van Château Haut-Bailly met zich meedraagt, maar toegankelijker is en jonger te genieten.  Na 30 jaar krijgt ook dit etiket een jongere uitstraling en zullen we spreken van “HB”.

Het zal even wennen worden om de nieuwe namen in de mond te nemen. Maar wees gerust, eens in de mond, zullen ze al de goede herinneringen van hun illustere voorgangers oproepen!

 

2018

De jaargang 2018 wordt de eerste jaargang in een nieuw kleedje. Deze zal begin 2021 op de markt verschijnen. Wie niet zo lang kan wachten, krijgt in juli alvast de kans om ze in primeur te bestellen.

 

Wat drinkt u ondertussen? Iets Sanders natuurlijk!

Vriendelijke groeten

Michiel

Sorry, the comment form is closed at this time.