Domaine Burrier

Wijnen Sanders · maart 21, 2015 · Wijndomeinen · 0 comments
WijnSandersRoeselareLiefde voor het vak

Wanneer een wijnboer zegt dat hij weinig tijd heeft, houden wij ons hart vast. Als we 3 uur na de ontvangst echter nog steeds vol bewondering aan zijn lippen hangen, dan weten we wel beter: Frédéric Marc Burrier straalt liefde voor zijn vak uit. Hij neemt ons mee in de geschiedenis van het domein. Hij toont ons de wijngaarden, laat ons ruiken van de aarde en proeven van de wijn in de prachtige kelders. Samen met hem verliezen we enige vorm van tijdsbesef…

 

Côte Mâconnais

Om de geschiedenis van de wijnbouwersfamilie Burrier te onderzoeken, moet je bijna paleontologie hebben gestudeerd. Al meer dan 500 jaar immers, vind je hen terug in de Mâcon regio, meerbepaald de wijngaarden rond de vermaarde dorpjes Pouilly en Fuissé. Al 6 generaties zijn ze eigenaar van Château de Beauregard.

 

Beaujolais

Frédéric Marc wijdt er momenteel met hart en ziel zijn leven aan. Het is een statig man. Fier op wat zijn voorouders reeds hebben gerealiseerd en vastberaden om die kennis nog te verfijnen. Zo biedt het domein Burrier, naast de verschillende appellaties uit de Mâcon-regio, sinds 2007 ook een gamma rode wijnen uit de Beaujolais aan. Met de wijnen “Moulin à Vent” en “Juliénas” probeert Frédéric Marc Burrier de Beaujolais opnieuw in een positief daglicht te stellen. En of hij daar in slaagt!

 

Proefpakket

Bestel online uw proefpakket van Domaine Burrier en vergeet de tijd…

Sorry, the comment form is closed at this time.