Château de Cérons

Wijnen Sanders · februari 16, 2015 · Wijndomeinen · 0 comments
CéronsAOP Cérons

Cérons is een dorpje, volledig omsloten door de Graves en grenzend aan de beroemde Sauternes-regio. Ook hier worden, naast droge witte en rode, heerlijke zoete wijnen gemaakt. Meer zelfs, gesticht in 1936, is Cérons één van de eerste erkende appellaties van Bordeaux en dit voor zoete wijn.

 

Château de Cérons

Binnen de appellatie Cérons, vinden we domein Château de Cérons terug. Naast het wereldvermaarde Château Margaux is Château de Cérons het enige domein in Frankrijk waarvan de naam enkel bestaat uit de naam van de appellatie. Men kan in slechter gezelschap vertoeven!

 

Ommuurde wijngaard

Het domein zelf bestaat uit een prachtig kasteel uit de 18e eeuw, omringd door een ommuurde wijngaard. Het is een prachtig decor voor huwelijksfeesten, recepties of gewoonweg voor een stop tijdens uw ontdekkingstocht door Bordeaux.

 

Château Haut-Bailly

Maar Château de Cérons heeft meer te bieden dan deze historische mijmeringen. Xavier en Caroline Perromat namen in 2012 het bedrijf over van de ouders van Xavier. U hoeft dus niet ver te zoeken van waar Xavier de kennis vandaan haalt. Caroline verdiende haar wijnstrepen bij dat andere wereldvermaarde domein, Château Haut-Bailly. 15 jaar lang leerde ze, onder de vleugels van Véronique Sanders, de knepen van het vak. Geen wonder dus dat de klanten van Wijnen Sanders ook een boontje hebben voor Château de Cérons. En we mogen van geluk spreken: De liefde is wederzijds!

 

Proefpakket

Bestel online uw proefpakket van Château de Cérons en voel de vlinders in uw buik…

Sorry, the comment form is closed at this time.