Wijn van de maand: Rosé Sanders 2018

Wijnen Sanders · juni 20, 2019 · Nieuws · 0 comments

 

Beste wijnliefhebber,

Drukten we temperatuur uit in leeftijd, dan kreeg het weer eindelijk een nieuwe voordeur. Waar hij naar mijn aanvoelen te lang een grillige tiener is gebleven, dan is het nu een aangename, prille twintiger. We voelen en zien het om ons heen. Pantoffels worden teenslippers, broeken worden rokkiger en auto’s iets meer cabrio. Hoogtijd om onze rosé’s op jullie los te laten!

Huismerk

U bent ondertussen al vertrouwd met de verschillende wijnen van ons huismerk. Onze Crémant de Bourgogne moet niet onderdoen voor menig merkchampagne en de familie Perromat maakt al decennia lang onze Graves Sanders. Het is diezelfde familie die nu voor ons een rosé heeft samengesteld.

Rosé Sanders

Rosé Saignée

De Rosé Sanders heeft hetzelfde DNA als de Graves Sanders. Om die laatste wat meer body te geven, wordt tijdens de eerste uren van de maceratie* wat druivensap uitgelekt. Ze laten het vat als het ware bloeden, wat de letterlijke vertaling is van het Franse “saigner”. Het is dit licht gekleurd druivensap dat de basis vormt voor de Rosé Sanders. Verwacht u met andere woorden aan een frisse, fruitige rosé die de naam Sanders waard is!

Daarnaast kunt u uiteraard ook nog steeds de Italiaanse rosé “Pumin Rus” van Diego Pressenda terugvinden in onze wijnkoeler. En na een jaartje afwezigheid zijn wij ook blij dat de Bordelese “Irrésistible” opnieuw van de partij is.

 

irr pumin11+1

– Bordeaux: Rosé Sanders 2018: €9.50

– Irrésistible 2018: €7.95

– Langhe Rosato: Diego Pressenda “Pumin Rus” 2018: €9.95

Nog tot eind juni bieden wij deze roséwijnen aan 11+1 aan.

Proeven is weten

Onze rosé-wijnen kunt u nog tot eind juni elke donderdag en vrijdag komen proeven in onze degustatieruimte in de Diksmuidesteenweg 17 te Hooglede. Dit telkens van 9u tot 12u en 14u tot 18u.

Wat drinkt u op uw zonovergoten terras? Iets Sanders natuurlijk!

Gezondheid!

Michiel

*Het vruchtvlees van een druif is kleurloos. Het is de pel die het kleurpigment in zich draagt. Tijdens de maceratie, of weking, komt het druivensap in contact met de pelletjes van de druif, waardoor rode wijn zijn rode kleur krijgt.

Sorry, the comment form is closed at this time.