Diego Pressenda

Wijnen Sanders · maart 26, 2015 · Wijndomeinen · 0 comments
PiëmontePiëmonte

In het noorden van Italië, aan de voet van de bergen, vind je de prachtige streek Piëmonte terug. Los van alle andere historische ontwikkelingen ontstond hier de slow food beweging. Geen wonder. Hier komt men tot rust tussen de heuvels, de kleine dorpjes en de vele wijngaarden.

Wijntoerisme

Deze prachtige streek herbergt het wijnhuis Diego Pressenda. Je hoeft geen wijnliefhebber te zijn om verliefd te worden op dit prachtig domein. Maar je wordt er zeker één na je verblijf. De familie Pressenda verzorgt iedere wijnstok immers als waren het hun eigen kinderen. Met de nodige liefde en warmte groeit deze uit zichzelf uit tot een prachtige rank.

Wijn voor koningen. Koning van de wijnen.

Naast heerlijke wijnen op basis van onder andere de Dolcetto en Barbera, maken ze hier ook wijnen gemaakt van de Nebbiolo, met als paradepaardje de Barolo. Reeds in de 19e eeuw zei men over die wijn dat het de wijn is voor koningen en de koning van de wijnen. Na 3 jaar gerijpt te hebben op grote Franse eiken vaten, wordt deze wijn heel speciaal voor u gebotteld. Want u bent onze klant. En onze klant is koning!

Proefpakket

Bestel online uw proefpakket van Diego Pressenda en laat u aanspreken met “sire”!

Sorry, the comment form is closed at this time.