Rose de Haut-Bailly 2014 — Uitverkocht!

Wijnen Sanders · februari 13, 2015 · Nieuws · 0 comments

ROSE_HautBailly_2014

De Rose de Haut-Bailly is helaas uitverkocht…
Eindelijk terug

Tien jaar na de eerste lancering produceert Château Haut-Bailly opnieuw de Rose de Haut-Bailly. Deze rosé-wijn wordt enkel gemaakt in de jaargangen waarin de omstandigheden ervoor optimaal zijn. Na 2004, 2006, 2007, 2009 en 2011 is 2014 dus de zesde jaargang van deze rariteit.

 

Mooie nazomer

2014 wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk droge en zachte lente. De regen in juli en augustus vertraagde de rijping van de druiven enigszins, maar de mooie nazomer in september en oktober maakte dit ruimschoots goed. De grote en rijpe druiven zorgden ervoor dat er in 2014 opnieuw een “rosé de saignée” kon gemaakt worden.

 

Rosé de saignée

In tegenstelling tot een “rosé de pressurage”, waarbij de blauwe druiven kort en langzaam geperst worden waardoor de wijn zijn lichtroze kleur bekomt, laat men bij de “rosé de saignée” het sap enkele uren weken met de druivenschillen. Hierdoor bekomt men een levendigere kleur en een complexere smaak. Vervolgens laat men het sap uit het vat wegvloeien. Hier komt de naam “saigner” vandaan, wat “bloeden” betekent.

 

Fruitig en floraal

De Rose de Haut-Bailly 2014, gemaakt van 50% Cabernet Sauvignon en 50% Merlot is een zeer frisse en fruitige wijn met florale aroma’s. Te genieten op een zonovergoten terras. Als het even kan, met geliefden in de buurt om hen te laten meegenieten. En als het toch regent, dan haalt u toch gewoon met deze wijn de zon in huis?!

 

Ook in magnum

De Rose de Haut-Bailly 2014 is te verkrijgen in gewone flessen (€14.95 incl. BTW) en magnums (€32 incl. BTW). Bestellen kunt u heel eenvoudig online.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.