Info Primeur Bordeaux 2016

Wijnen Sanders · mei 18, 2017 · Nieuws · 0 comments

MathieuIedereen is het er over eens. 2016 is een topjaar!

2016 in een notendop

Het voorjaar was extreem nat, gevolgd door een zeer warme en droge zomer. Meer zelfs: Het was de warmste en droogste zomer sinds 1950. Het vochtige voorjaar zorgde er gelukkig voor dat er voldoende waterreserves in de bodem aanwezig waren. Even zag het er benard uit. Maar net op het moment dat de waterreserves opgedroogd waren, heeft het in september enkele dagen geregend om dan over te gaan in een warme en zachte nazomer met koele nachten. De druiven konden optimaal rijpen, geplukt worden op het goede moment en dit alles in ideale weerscondities!

Na het topjaar 2015 zou 2016 wel nog eens beter kunnen zijn. Want terwijl in 2015 vooral de regio’s Pessac-Léognan, Margaux, Saint-Émilion en Pomerol de hemel werden in geprezen, is de kwaliteit van de wijnen in 2016 over het volledige Bordeaux-gebied uitmuntend. De wijnen van 2016 zijn zeer geconcentreerd, evenwichtig, fris en hebben een enorm bewaarpotentieel.

Over de droge witte wijnen is er minder enthousiasme. Net omwille van de warme en droge zomer missen de witte wijnen wat fraîcheur en elegantie.

Proeven, proeven, proeven,…

Begin april reisden wij af naar Bordeaux om er 3 dagen intensief primeurwijnen te proeven. Op basis van onze bevindingen en die van gerenommeerde wijnjournalisten maken wij een selectie. Momenteel sijpelen de eerste prijzen binnen. Van zodra we alle prijzen kennen van de wijnen die op onze lijst staan, zullen we u hiervan op de hoogte brengen.

Kies zelf

Indien u zelf naar een specifieke wijn op zoek bent, geef het dan zeker door. Dan bekijken wij of we die wijn voor u kunnen aanbieden.

In volle spanning wachten wij samen met u af!

Sorry, the comment form is closed at this time.