Wijn van de maand: Nebbiolo d’Alba “Il Donato”

Wijnen Sanders · augustus 03, 2016 · Nieuws · 0 comments
Nebbiolo d'AlbaZomer Deel 2

Na er even tussenuit te zijn geweest, begint, samen met de zomer, ook het barbecueseizoen binnenkort aan zijn tweede helft. De houtskool wordt met zorg op de juiste temperatuur gebracht. Het vlees krijgt de aandacht die het verdient en de zo hippe “cuisson” wordt op tijd en stond nauwlettend gecontroleerd. Trots presenteer je vervolgens het perfect gegaarde vlees aan de gasten die niet kunnen wachten om het eerste stukje te laten smelten op hun tong. De gasten zijn in de wolken. Serveer hen nu een wijn die hen van de sokken blaast en de magie is compleet. En laat die wijn nu net onze wijn van de maand zijn…

 

Nebbiolo d’Alba “Il Donato” 2012

In Piëmonte is de beweging “slow food” ontstaan. Het woord zegt het zelf: je tijd nemen om te genieten van lokale producten. Geen wonder dus dat ze op het domein La Torricella de tijd geven aan hun wijnen om te rijpen. Dit is niet anders bij de Nebbiolo d’Alba. Na 6 maanden rijping in inox vaten, rijpt de wijn vervolgens nog 2 jaar in Franse eiken vaten, de zogenaamde “barriques” om dan nog een jaar tot rust te komen in een groot Frans eiken vat. Zo krijgt de wijn zijn baksteen rode kleur en geurt hij naar gedroogd fruit, peper en toetsen van tabak. De smaak is sterk, goed gebalanceerd met een volle body en zachte tannines. Dit zorgt ervoor dat deze wijn perfect harmonieert met gebakken en gegrild rood vlees maar ook zeer te pruimen valt met het in het najaar zo gegeerde wild en stoofpotjes.

 

11+1

Deze wijn kost €18.35 per fles. De ganse maand augustus bieden we deze aan 11+1. Koopt u met andere woorden 12 flessen van deze wijn, dan betaalt u slechts €16.82 in plaats van €18.35 per fles.

 

Proef de wijn van de maand

De Nebbiolo d’Alba “Il Donato” kunt u nog de ganse maand augustus elke donderdag en vrijdag komen proeven in onze degustatieruimte in de Diksmuidesteenweg 17 te Hooglede. Dit telkens van 9u tot 12u en 14u tot 18u.

 

Win de wijn van de maand!

Klik door naar onze Facebookpagina, deel het bericht van de Nebbiolo d’Alba en maak kans op een magnum van onze wijn van de maand!

 

Bestel de wijn van de maand

Je kan je bestelling zeer eenvoudig via deze link doorgeven.

 

Winnaar wijn van de maand juli

Ginette Verraes heeft het geluk aan haar zijde. Een onschuldige hand duidde haar aan als winnaar van de 6 flessen Rosé des Maréchaux. Proficiat!

 

Laat het jullie smaken!

Sorry, the comment form is closed at this time.