Champagne Bollinger

Wijnen Sanders · oktober 02, 2015 · Wijndomeinen · 0 comments
bollinger-special-cuvee007

James Bond is er verzot op en Hare Majesteit The Queen durft stiekem al eens haar lippen aan de fles te zetten: Hoe konden wij anders dan ook als een blok te vallen voor deze schitterende parelwijn?!

 

Perfectie

Gelegen in het dorpje Aÿ, is Bollinger het enige grote champagnehuis dat nog een familiebedrijf is. Sinds 1829 streeft het huis naar niet minder dan de perfectie.

Het continue streven naar perfectie begint natuurlijk bij de basis. 85% van de druiven komen van Grand Cru wijngaarden, die bovendien op een ecologisch verantwoorde manier verbouwd worden. Niet voor niets kreeg het Huis als eerste champagnehuis het HVE-certificaat (Haute Valeur Environmental), wat staat voor duurzame landbouw.

 

Andere bijzonderheden?
  • In de kelders worden ongeveer 700.000 magnum flessen aan reservewijn bewaard, sommigen zelfs meer dan 15 jaar. Dit zorgt ervoor dat het constante niveau jaar in jaar uit gewaarborgd is.
  • Pinot Noir vormt de ruggengraat van de champagne, die bovendien voor een stuk gevinifieerd wordt op houten vaten. Het koosnaampje “Bolly-wood” is hier een mooie verwijzing naar.
  • En dan heb je nog de rijping “sur lattes”. Deze tweede gisting, die onder andere zorgt voor de vorming van de bubbels, duurt dubbel zo lang als de wetgeving voorschrijft. Dit zorgt niet alleen voor kleinere bubbels, maar ook voor een zachtere textuur met complexere aroma’s.

 

Proefpakket

Bestel online je proefpakket van Champagne Bollinger en haal de geheim agent in je naar boven!

Sorry, the comment form is closed at this time.